0

Idag laget jeg Søtpotet potetgull , å det gikk jo som det gikk . Dette var første gangen jeg prøvde på det her vel og merke og hva skal jeg si ? Jeg har ikke nybegynner flaks. Første gangen optimistisk som jeg er trudde detta ville bli Gordon Ramsey fantastisk men så feil kan en ta. Mulig jeg hadde oppi litt for mye olje for vassent blei det som gammalt pommes frites ... MEN jeg ga ikke opp, jeg hadde jo mange poteter igjen ?? Så jeg gikk inn på kjøkkenet igjen å begynte på nytt å denne gangen blei det altså ikke så verst . 

Så hvis du ikke er dritt lei "introen" min så scroll ned å få med deg den FANTASTISKE oppskriften min hehe

 

Det du må ha for å lage Sweet potato Chips er selvfølgelig 

  • Søtpotet
  • Salt (eller krydder av ditt ønske(
  • Olje (olje etter ditt ønske)
  • Rasper
  • Fjøl
  • Langpanne og Rist
  • Bakepapir
  • Bolle

Oppskriften fortsetter nedover 

Det du begynner med er å raspe poteten i skiver helt til du føler at mengden er nok, husk det at skivene krymper i ovnen og blir vesentlig mindre så er ikke farlig og raspe opp litt ekstra . Da vil det tilslutt se ut som det her .Så finner du frem bollen, krydderet og oljen. legger potet skivene oppi bollen og tilsetter en Te skje olje
( Mengden av olje kommer ann på mengden med potet skiver du lager )
Så tar du å tilsetter krydder til du føler det er nok . det er ikke noe fasit på hvor mye krydder man skal ha i , det er etter hver og en sin smak . Så tar du hendene dine og blander alt sammen veldig godt .

Grunnen til at du bruker olje er for å få skivene chrispy som potetgull og salt er selvfølgelig for at det skal bli smak ;)

Å siden jeg følte meg HELT WILD CHILD et sekund så prøvde jeg noen skriver med hvitløk og urter fordi jeg liker hvitløk på ALT . 

Så finner du frem Langpanne, Bake papir og rist . Du legger bakepapiret på langpannen og risten over det igjen . Grunnen til det er at hvis du har tatt oppi litt for mye olje så vil oljen da dryppe ned på bakepapiret og du slipper å få vasne chips .

Så kommer vi til der jeg gjorde feil første gangen , Jeg la potetene oppå hverandre for å få plass til mest mulig , men da får ikke skivene stekt ordentlig og blir da dvaske .
Så ta en liten mengde først å legg de "dandert" så de får mellomrom mellom seg .Å her gjorde jeg feil nr 2 jeg satt gradene på 200 grader og smalt de inn i 15min .... 15 min senere så var det ikke mye potet igjen inni der.. 
Så andre gangen varmet jeg ovnen til 150° og satt brettet i midten

 

Satt klokka på 15min , ventet og kikka så det samme ikke skjedde igjen . tok de ut etter 15 min og snudde skivene , satt de inn igjen i 15 min til . 
Så slo jeg av ovnen etter de 15 minuttene og satt døra på en liten gløtt og lot de fortsatt stå inne . å vente litt til .....
Sååå voila !! Chips it is !Ikke er det bare første gangen jeg har laget sweetpotato ships men det er også første gangen jeg har smakt på søt potet ,å det er ikke det beste jeg har smakt men det er noe å venne seg til . Det smakte ikke ille men jeg liker Maarud altfor godt 

 

Så sånn er det , hvis du prøver ut denne oppskriften så send meg gjerne link til ditt innlegg og ikke nøl med å lage en annen vri på den :D

 

 # Ida Cathrine

Skrevet 19.01.2015 Klokka 20:55

Skriv en ny kommentar
hits