0

Idag laget jeg Stpotet potetgull , det gikk jo som det gikk . Dette var frste gangen jeg prvde p det her vel og merke og hva skal jeg si ? Jeg har ikke nybegynner flaks. Frste gangen optimistisk som jeg er trudde detta ville bli Gordon Ramsey fantastisk men s feil kan en ta. Mulig jeg hadde oppi litt for mye olje for vassent blei det som gammalt pommes frites ... MEN jeg ga ikke opp, jeg hadde jo mange poteter igjen ?? S jeg gikk inn p kjkkenet igjen begynte p nytt denne gangen blei det alts ikke s verst .

S hvis du ikke er dritt lei "introen" min s scroll ned f med deg den FANTASTISKE oppskriften min hehe

Det du m ha for lage Sweet potato Chips er selvflgelig

  • Stpotet
  • Salt (eller krydder av ditt nske(
  • Olje (olje etter ditt nske)
  • Rasper
  • Fjl
  • Langpanne og Rist
  • Bakepapir
  • Bolle

Oppskriften fortsetter nedover

Det du begynner med er raspe poteten i skiver helt til du fler at mengden er nok, husk det at skivene krymper i ovnen og blir vesentlig mindre s er ikke farlig og raspe opp litt ekstra . Da vil det tilslutt se ut som det her .



S finner du frem bollen, krydderet og oljen. legger potet skivene oppi bollen og tilsetter en Te skje olje
( Mengden av olje kommer ann p mengden med potet skiver du lager )
S tar du tilsetter krydder til du fler det er nok . det er ikke noe fasit p hvor mye krydder man skal ha i , det er etter hver og en sin smak . S tar du hendene dine og blander alt sammen veldig godt .

Grunnen til at du bruker olje er for f skivene chrispy som potetgull og salt er selvflgelig for at det skal bli smak ;)

siden jeg flte meg HELT WILD CHILD et sekund s prvde jeg noen skriver med hvitlk og urter fordi jeg liker hvitlk p ALT .

S finner du frem Langpanne, Bake papir og rist . Du legger bakepapiret p langpannen og risten over det igjen . Grunnen til det er at hvis du har tatt oppi litt for mye olje s vil oljen da dryppe ned p bakepapiret og du slipper f vasne chips .

S kommer vi til der jeg gjorde feil frste gangen , Jeg la potetene opp hverandre for f plass til mest mulig , men da fr ikke skivene stekt ordentlig og blir da dvaske .
S ta en liten mengde frst legg de "dandert" s de fr mellomrom mellom seg .



her gjorde jeg feil nr 2 jeg satt gradene p 200 grader og smalt de inn i 15min .... 15 min senere s var det ikke mye potet igjen inni der..
S andre gangen varmet jeg ovnen til 150 og satt brettet i midten

Satt klokka p 15min , ventet og kikka s det samme ikke skjedde igjen . tok de ut etter 15 min og snudde skivene , satt de inn igjen i 15 min til .
S slo jeg av ovnen etter de 15 minuttene og satt dra p en liten gltt og lot de fortsatt st inne . vente litt til .....




S voila !! Chips it is !



Ikke er det bare frste gangen jeg har laget sweetpotato ships men det er ogs frste gangen jeg har smakt p st potet , det er ikke det beste jeg har smakt men det er noe venne seg til . Det smakte ikke ille men jeg liker Maarud altfor godt

S snn er det , hvis du prver ut denne oppskriften s send meg gjerne link til ditt innlegg og ikke nl med lage en annen vri p den :D

# Ida Cathrine

Skrevet 19.01.2015 Klokka 20:55

Skriv en ny kommentar
hits